HOLLOLAN VOIMISTELU RY

Seurassamme - 3. Ohjaajat

25.7.2019

On taas se aika vuodesta, kun liikuntaseuroissa ympäri Suomen viimeistellään tulevan kauden lukujärjestyksiä ja rekrytoidaan viimeisiä ohjaajia –

näin myös meillä. Toki suuret linjat ovat selvillä jo aiemmin, mutta hienosäätö jatkuu usein aivan kauden alkuun saakka. Viime kaudella seurassamme työskenteli 37 ohjaajaa, ja tulevan toimintakauden ohjaajamäärä tulee olemaan samaa suuruusluokkaa.

 

Kaikki ohjaajamme tekevät yhtä arvokasta työtä, mutta haluamme nostaa esille erityisesti nuoret ohjaajamme, jotka koulun ohella hoitavat hienosti ja vastuuntuntoisesti ohjaustyönsä. Meillä on vuodesta toiseen ilo saada palkata reippaita ja liikunnallisia nuoria, joista osa aloittaa ohjaamisen heti yläkoulun alussa ja pysyy seurassamme useita vuosia. Olemme monelle nuorelle ensimmäinen työnantaja ja olemmekin erittäin ylpeitä voidessamme työllistää paikallisia nuoria reiluilla työehdoilla.

 

Onpa kyseessä 14-vuotias apuohjaaja tai kokenut liikunta-alan konkari, ohjaajiamme koskevat samat edut ja velvollisuudet. Teemme kaikkien ohjaajiemme kanssa kirjallisen työsopimuksen, ja maksamme tuntipalkkaa ihan jokaiselle. Vuosittain kirjoitetaan myös työtodistukset kaikille. Varsinkin nuoret ohjaajamme saavat arvokasta kokemusta tulevaa työelämää varten huolehtiessaan tuntilistojen täyttämisestä ja verokorttikoukeroista, puhumattakaan itse työkokemuksen karttumisesta. Toimimme myös mielellämme suosittelijoina kesätyötä hakeville nuorille.

Säännöllinen palkka ja työkokemuksen kertyminen eivät suinkaan ole ainoat etumme ohjaajillemme. Kauden alussa järjestämme kaikille yhteisen perehdytyksen ja vuoden mittaan koulutamme ohjaajia tarpeen ja innokkuuden mukaan. Ohjaajat saavat myös käydä seuran omilla tunneilla veloituksetta. Järjestämme lisäksi syys- ja kevätkauden lopuksi päättäjäiset, joiden ohjelma vaihtelee. Ohjaajamme ovat rohkeaa ja kokeilunhaluista sakkia, sillä viime vuosien seikkailupuistokäynnit, kalliolaskeutuminen, tankotanssi, tramppapuisto ja seinäkiipeily ovat keränneet paikalle ison joukon osallistujia.

 

Julkaisemme silloin tällöin työnhakuilmoituksia mol.fi:ssä, mutta useimmat ohjaajamme ovat päätyneet HolVoon töihin puskaradion kautta. Tällä hetkellä useimmille ensi vuoden tunneillemme on jo valittu ohjaajat, mutta temppukoulu- ja telinetemppuiluohjaajien hakulomake on auki vielä heinäkuun loppuun asti. Lomakkeen pääsee täyttämään alla olevasta linkistä, ja täyttäminen onnistuu helposti millä tahansa mobiililaitteella. Oma telinevoimistelu- tms. kokemus ja/tai ohjauskokemus ovat luonnollisesti eduksi, mutta eivät välttämättömiä.

 

https://www.kyselynetti.com/s/de56e2b

 

Ohjaajamme ehtivät tulla jumppareille vuosien mittaan tutuiksi ja iloksemme ensi kaudellakin moni vanha tuttu ohjaaja jatkaa. Toisaalta vaihtelukin virkistää, ja on kiva saada joukkoomme uusia kasvoja. Pian on valmista ja kausi voi alkaa – tervetuloa tunneillemme!

 

 

 

 

 

 

Jotain uutta, jotain vanhaa...

16.7.2019

Tiedättehän vanhan hääperinteen, jossa mukana on oltava "jotain uutta, jotain vanhaa, jotain lainattua ja jotain sinistä"?

Sanonta sopii mainiosti myös meille, sillä pian alkavalla HolVon toimintakaudella on tarjolla näitä kaikkia. Lastenliikunnan suosikit Temppis, Telinetemppis ja Showtanssi ovat vanhoja tuttuja ryhmiä, mutta nekin uudistuvat jatkuvasti. Saleihin hankintaan uusia välineitä, ohjaajia koulutetaan ja tuntisisältöjä uudistetaan,  jotta niin pienet kuin isommatkin liikkujat pääsevät turvallisesti treenaamaan tärkeitä perusliikunnan taitoja omissa ikäryhmissään ja löytämään liikunnan ilo.

HolVo pyrkii tuomaan jokaiselle toimintakaudelle myös jotain uutta, eikä tämä syksy tuo poikkeusta tähän perinteeseen.

Aikuisten liikuntaryhmiin saamme uusia ohjaajia, kun Circuitin ja Kahvakuulan ohjaajana aloittaa Henna Lankila. Lisäksi toteutamme seuran naisjäsenten pitkäaikaisen toiveen höntsäpalloilusta, eli hyvän mielen ohjatusta harrastepalloiluryhmästä jossa valmentaja ei huuda kentän laidalla ohjeita vaan pelaa, pitää hauskaa ja hikoilee muiden mukana. Futista, säbää, korista vai lentistä - lajitoiveita saa ja kannattaa esittää. Ohjaajana aloittaa monille jo ennestään tuttu Sari Anttonen.

Jotain lainattua?

Pilateksen kehitti 1900-luvun alussa Joseph Pilates ja näitä oppeja myös Antti Tikkanen käyttää ohjatessaan HolVolle Pilatesta.  Pilates on kehonhallintatekniikka, joka vahvistaa keskivartalon syviä lihaksia, syventää hengitystä ja opettaa liikkumaan fysiologisesti oikein.

Toimintakaudella 2019-2020 tarjolla on yhteensä huimat 23 eri liikuntaryhmää kolmessa eri kategoriassa. Tutustu lastenliikunnan, perheliikunnan sekä aikuisliikunnan lukujärjestyksiin ja löydä itsellesi tai lapsellesi uusi liikunnallinen harrastus.

Ja muistathan, että HolVolaiset tunnistat  aina turkoosinsinisistä paidoista.

Seurassamme - 2. Seuran historia

31.3.2019

Aerobicia uimahallin peilisalissa, Bailatinoa Ylikartanon päiväkodin salissa, keppijumppaa liikuntahallilla, steppiä lukiolla. Kuulostaako tutulta?

Siinä tapauksessa olet mitä luultavimmin ollut jo kymmenisen vuotta sitten mukana seuramme toiminnassa. Poiminnat ovat vuosilta 2008-2010, jolloin seuramme oli n. 15 vuotta vanha ja lajivalikoima erityisesti aikuisten tunneilla melko erilainen kuin tänä päivänä.

 

Hollolan Voimistelu ry:n tarina alkaa 26 vuoden takaa, maaliskuulta 1993. Tuolloin seuran perustamiskirjan laativat Elina Juurinen, Markku Tähtinen ja Raija Eilamo. Syksyllä 1994 pyörähtivät käyntiin ensimmäiset tunnit, ja alkuun painotus oli erityisesti lasten liikunnassa. Tenavajumppa ja telinevoimistelu ovat kuuluneet valikoimaan alusta alkaen, ja vaikka nimet ovat hieman muuttuneet, on Hollolan Voimistelun ytimessä edelleen lasten temppistunnit. Kuinkahan monta hollolalaista lasta on vuosien saatossa aloittanut liikuntaharrastuksensa temppukoulusta?

Lasten tuntitarjonta laajeni 2000-luvun aikana showtanssin suuntaan, ja 2011 kuvioihin tuli parkour.

Kuluvalla toimintakaudella 2018-2019 liikutamme reilusti yli 300:a lasta, kun kaikki lasten tunnit ja perheliikuntatunnit lasketaan yhteen.

Hieno luku, eikö vaan!

 

Seuramme vetonaula ja runko on aina ollut lasten temppukoulutunnit, mutta jo pitkään olemme panostaneet yhtä lailla aikuisten liikuntaan. Aikuisten liikuntatrendit muuttuvat melko nopeasti, joten mekin olemme tuoneet jutun alussa mainittujen aerobic- ja keppijumppatuntien tilalle uusia lajeja – edellisiä yhtään väheksymättä! Tanssituntien puolella Zumba räjäytti potin joitakin vuosia sitten, ’jumppa’ on vaihtunut ’treeniksi’, kehonhuoltoinnostus kulkee sykleissä ja askelsarjat on korvattu toiminnallisella treenillä. Toiminta on kaikin puolin muuttunut ammattimaisemmaksi, vaikka talkoovoimin toimiva voittoa tavoittelematon yhdistys olemmekin.

 

Haistelemme koko ajan liikuntamaailman tuulia ja tarkkailemme eri tuntien suosiota. Yksi viime vuosien suuntauksista on ollut perheiden halu liikkua yhdessä, mikä on mahtava juttu! Olemmekin laajentaneet viime vuosina perheliikuntatarjontaa ja venyttäneet voimisteluseuran tuntipalettia myös palloilun suuntaan. Eivätpä ehkä perustajajäsenet arvanneet vuonna 1993, että tarjoaisimme jossain vaiheessa myös perhepalloilua, ja onpa koko perheen tanssituntikin välähtänyt joskus suunnitelmissa. Aikuinen-lapsi-jumppa on ollut seuramme perustunteja alkuvuosista alkaen, ja osa viime vuosien ohjaajistamme onkin aloittanut sieltä oman jumppauransa.

 

Nyt 25. toimintavuoden päätteeksi voimme todeta, että seurassa kaikki hyvin! Viime vuosien jäsenmäärä, reilut 400, on osoittautunut sopivaksi ja kasvamisen sijaan panostamme monipuoliseen lajivalikoimaan, perheiden liikuttamiseen, ohjaajien kouluttamiseen ja ennen kaikkea hyvän fiiliksen jakamiseen. Huvia, hikeä ja hyvää mieltä olkoon ohjenuoramme tästä eteenkin päin!